Eco-systeem

Je hebt het woord eco-systeem vast al eens horen vallen maar wat is het nou? Eigenlijk is het niets meer dan een zelfvoorzienend "tuintje" (biotoop) in een afgesloten, glazen container. Leuk om te zien en heel makkelijk te onderhouden. Je hoeft er namelijk niets aan te doen.

The Green Bar maakt eco-systeem in prachtige lege drankflessen. Wil jij ook zo'n bijzondere cocktail laten mixen? Hier vind je meer info.

Hydrocultuur

Hydrocultuur is net als het kweken van planten in grond of op substraat, een kweekmethode die vaak verward wordt met stekken. Stekken heeft echter niets met hydrocultuur te maken. Denk maar aan een kantoorplant; absoluut geen stekje, maar bijna altijd hydrocultuur.

Omdat wij gek zijn op wortels hebben wij hydrocultuur in glas ontwikkeld. Ook gek op wortels? Laat je hier inspireren!

kurktuintjes

Wij houden van ienimini en alles (her)gebruiken. Zo zijn onze kurktuintjes ontstaan. Zijn ze niet te schattig?! In samenwerking met Sociale Werkplaats IN HOUT worden champagne kurken uitgeboord en gevuld met de mooiste plantenbabies die we kunnen vinden.

Wil je meer weten over de extra producten die we maken? Hier lees je meer!

Stolpjes

In kringloopwinkels zie je ze in overvloed; glazen!
Voor een recycle project was onze opdracht om voor dit glas een nieuwe toepassing te bedenken.
Het is natuurlijk maar hoe je er naar kijkt. Wij zetten ze onderste boven en zagen er stolpjes in. We slijpen het voetje af en boren een houten kraal uit en dan is het precies pas! En omdat elk glas anders is, is er geen een hetzelfde.

Terrarium

Terrarium


Bij een terrarium denk je snel aan een soort aquarium voor een leguaan ofzo. Dat dat ook echt heeeel anders kan, zie je aan onze terraria.
Wij maken onze terraria het liefst in mondgeblazen glas omdat dat net iets meer leeft en nooit helemaal gelijk is. Net als bij een eco-systeem, is een terrarium eigenlijk een mini-tuintje. Een terrarium sluit je alleen niet af en heeft net iets meer verzorging nodig.

workshops

We maken onze producten niet alleen zelf, we vinden het ook heel leuk om je te laten zien hoe jij een hydrocultuur, eco-systeem of terrarium kunt maken.
Tijdens een workshop vertellen we honderduit over planten en groeiwijzes en delen we al onze tips & trics.

Wil jij dat ook? Klik hier voor data!