The green bar: Groen terwijl je wacht


Op zaterdag 2 juni 2018 opende een volledig nieuw concept in Nederland: The Green Bar.
Nee, geen tarwegras en groene smoothies, zelfs geen fairtrade koffie, maar groen voor in je huis!
Terwijl je geniet van een heerlijke virgin cocktail, wordt er achter de bar een terrarium-, eco-systeem- of hydrocultuur-‘cocktail’ voor je gemixt. The Green Bar geeft daarbij een dikke knipoog naar de drinkbare variant; Bestel een Bloody Mary, en neem een rood-groen gekleurd eco-systeem in een heuse wodkafles mee naar huis.

groen, groen, groen!

Bezoekers van ‘Werk aan de Winkel’, de groene conceptstore vol lifestyle-artikelen & workshops in Den Bosch zal het vast wel zijn opgevallen; eigenaresse Nicolette heeft een grote liefde voor planten. Van kleins af aan is ze altijd in de weer geweest met zaadjes, stekjes, plantjes. Na een lerarenopleiding bloemsierkunst en plantenteelt, met als toetje een jaar kunstacademie, leidt dit tot een heerlijk ‘eigen’ assortiment aan planten die in de winkel verkrijgbaar zijn; airplants, drijfplanten, terraria… Ze vormt, combineert en schikt ze tot ware kunstwerkjes, maar verliest nooit de kwaliteit uit het oog: Is het houdbaar? Levensvatbaar? Is het mooi? Is het vernieuwend/verrassend? Iets maken waarbij al deze vragen met ‘Ja!’ beantwoord kunnen worden: dat is haar passie.

een bar voor planten

The Green Bar is dus een logische volgende stap: planten, maar dan nét even anders. Het Bar-principe is helemaal doorgevoerd; de locale horeca werkt mee door hun lege flessen en oude glazen ter beschikking te stellen. Een wijnglas als stolpje, een drankfles als container voor een eco-systeem, een cognacglas gevuld met een hydrocultuur. En wat is nu leuker dan meekijken in de keuken?
Je neemt plaats aan de bar en kijkt mee hoe je groene kunstwerkje wordt klaargemaakt.

De kunstwerkjes zijn overigens ook in ‘gewoon’ glas verkrijgbaar.